Промени в Закона за убежището и бежанците, които да синхронизират законодателството ни

...
Промени в Закона за убежището и бежанците, които да синхронизират законодателството ни
Коментари Харесай

След приемането ни в Шенген по въздух и вода: Започва интеграция на бежанците у нас

Промени в Закона за убежището и бежанците, които да синхронизират законодателството ни с европейското, е предложило за публично разискване държавното управление след решението България да бъде призната в Шенген по въздух и вода от 31 март.

Бежанците да бъдат включени в стратегиите за интеграция на общините, оферират от кабинета. Тези от тях, които отглеждат децата си в България или чакат бебе, към този момент ще могат да получават фамилни помощи. Децата на бежанците също ще получат и гратис обучение от 1 до 12-и клас, както българските деца.

Всички мигранти, които са получили статут на бежанци у нас, да влязат в указател на Държавната организация за бежанците, до който наложително да получат достъп ДАНС и Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН), гласи друго от предложенията.

Заради зачестилите случаи, в които мигрантите не носят персонални документи със себе си, ще се изготви специфичен механизъм, по който те да бъдат разпознавани и регистрирани. Това ще става и благодарение на медицински експерти. Всички бежанци ще получават и така наречен регистрационна карта, в която ще бъде вписано името им, страна на генезис, години, време, за което им е даден бежански статут и други, осведоми вестник „ 24 часа “.

Специални правила ще се вкарат и за метода, по който деца, които са пристигнали сами в страната, ще  бъдат събирани със фамилиите им или техни родственици, в случай че в даден миг и те дойдат в България.

Международна протекция пък няма да се дава на тези, които към този момент имат бежански статут в друга държава-членка на Европейски Съюз или трета страна, която е избрана като сигурна. Последващите молби за интернационална протекция, в които бежанците не се базират на никакви нови условия от значително значение за персоналното им състояние или относно страната по генезис, също ще бъдат отказвани.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР